Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details

easydnnsolutions@nekimail.com      571 393-0230 5270      Some Adress 27      Croatia

Varför är jag Designer?

Detta är en fråga jag ofta får både från andra och från mig själv – Ofta.

Är det tack vare den där dagen, sent 90-tal, i min fasters lägenhet fylld av arkitektoniska modeller?

Är det tack vare min kärlek och passion i att skapa med mina händer?

Är det tack vare min förmåga att se lösningar och förbättringar när jag ser ett rum eller ett objekt?

Eller…

Jag skulle kunna säga att anledningarna är många, i nuläget är jag inte helt säker på vad som startade min resa inom designvärlden. Det jag är säker på är att jag gillar riktningen jag är på väg i. När jag gick i gymnasiet började jag att utveckla min färdighet och smak för design och det var här jag bestämde mig för att bli produktdesigner. Jag var så bestämd och låst i mitt beslut att när jag började på universitet i Milano så gick jag raka vägen in på produktdesignkursen, utan att ens snegla på läroplanen för inredningsarkitektur. Tre år passerade ganska snabbt och där stod jag med en examen i produktdesign och letade efter möjligheter till praktik på aktiva firmor. Jag fick kontakt med några och bestämde mig för att åka tillbaka till Sverige. Här svängdes mina planer om.

Det enda som jag nånsin intresserat mig för lika mycket som design har varit matlagning. Det var alltid svårt för mig att försöka lista ut vad som var viktigast i mitt liv och jag hade pendlat mellan de två flera gånger om. Under min praktik i Stockholm fick jag möjligheten att arbeta med inredningsarkitektur inom restauranger (F&B). Som det visade sig var något som jag hade avfärdat i många år just den perfekta bryggan för mig att kombinera mina intressen för såväl design som restaurangvärlden.

Sedan 2019 driver jag nu min egen Designstudio, Bartolomeus Design AB, där jag för närvarande fortsatt arbetar med restaurangdesign och utvecklar min kompetens inom F&B. Där det finns utrymme i mina projekt skapar jag även produktdesign och specialdesign till mina kunder. Allt från Lampor till Stolar. Mitt mål är att en dag bli en av Sveriges ledande restaurangdesigners och att få fortsätta att kombinera mina två passioner ihop med mina kunder. Jag ser fram emot att höra av dig för att se hur vi kan samarbeta i nästa projekt.

bartolomeus_c@hotmail.com      0046 733 919 611      Skuru Backe 5, 131 46 NACKA      Sweden

Back To Top